Form är tidskriften om design och arkitektur

Tidskriften Form är alltid aktuell

Form – Designtidsskriften grundades redan 1904. Tidskriften ges ut i åtta-tio exemplar om året av Arvinius Förlag i samarbete med organisationen Svensk Form. På tidskriften anser man att kort produktionstid borgar för innehållet alltid är aktuellt, vilket inte alltid är fallet med innehållet i andra tidskrifter i samma segment.

För prenumeranter i Sverige är priset för ett år med Form endast 495 kronor. Företag betalar 995 kronor. Tidskriften har 41 återförsäljare i Sverige, varav 13 återfinns på Gotland. Förutom på Gotland är det enklast att hitta tidskriften i Stockholm med omnejd, exempelvis på Nationalmuseum och Nordiska Galleriet. Förutom nämnda återförsäljare säljs Form dessutom via Interpress till exempelvis till diverse bokhandlare, Ica och Pressbyrån.

Om du vill komma i kontakt med Form gör du det enklast genom att kontakta antingen chefredaktör Staffan Bengtsson eller redaktör Jelena Zetterström. Form håller till på Upplandsgatan 41 i Stockholm. Här sitter även ansvariga för annonser, designlotteri, prenumeration och traffic. Därtill sitter art director Karcenti Brunnskog och verkställande direktör Marie Arvinius på Upplandsgatan med övriga medarbetare.

Under åren har flera priser tillfallit Form. Ett av de senaste priserna tidskriften mottog var Västerås stadsbiblioteks utnämning till månades tidskrift – i motiveringen gick att läsa att det var lätt att förstå varför Form är den största designtidskriften i Sverige. Och med sådan lång erfarenhet är det lätt att förstå varifrån kunskapen och den stilistiska känslan kommer ifrån; den sitter i organisationens väggar och går vidare från en generation till en annan.

Är du intresserad av arkitektur och design? Då är det tidskriften för dig. Med tanke på vad du får är prenumerationen i förhållandevis billig, endast 495 kronor om året. Det är ungefär som sju pizzor. Det finns flera konkurrenter på marknaden, men Form är den främsta tidskriften när det kommer till arkitektur och design – ja, form helt enkelt.

form